BUCHAREST PHOTO WEEK festival

BUCHAREST PHOTO WEEK festival

(RO only)

A doua ediție a festivalul internațional de fotografie Bucharest Photo Week se va desfășura în perioada 7-16 septembrie în capitala României, centrul Bucureștiului devenind astfel un coridor al artei fotografice în care ne vom bucura de ateliere de fotografie, expoziții, proiecții de fotografie și întâlniri cu artiștii, proiecții de film, muzică și multă pasiune pentru frumos.

Hanul Gabroveni găzduiește joi, 3 septembrie 2015, începând cu ora 12:00, lansarea oficială a celei de a doua ediții a festivalului internațional de fotografie Bucharest Photo Week.

Bucharest Photo Week este primul festival internațional de fotografie găzduit de capitala României, conceput pe ideea de festival urban și este organizat de Grupul Filos.

Tema ediției de față – travel – a fost aleasă tocmai din dorința de a da un plus de universalitate fotografiei ca mod de exprimare, dimensiune ce nu cunoaște granițe de limbă, naționalitate sau cultură. Îmbinarea celor două pasiuni – fotografia și călătoria – a dat dintotdeauna naștere unor mărturii documentare sau unor opere de artă pură, din zone diverse, de la fotografia din zonele de conflict până la fotografia de wildlife.

Invitații ediției de față acoperă zone vaste de pe mai multe continente, de la tărâmul de poveste al Islandei până la puțin exploratul Myanmar, de la colorata Cuba până în Canada sălbatică sau chiar la Polul Nord, având ca formă de exprimare culturală proiecte ce tratează ca subiect peisajul, fotografia de stradă, fotografia socială, fotografia de portret dar și altele.

Mai multe spații expoziționale, un număr sporit de evenimente susținute de invitați speciali din nouă țări sunt premisele unei ediții care sperăm că va răspunde așteptărilor celor care văd în demersul nostru o bună ocazie de a vedea lumea largă și de a învăța cum aceasta poate fi surprinsă prin ochii digitali ai camerelor foto.

În acest an, la București, poate fi admirată, de asemenea, o selecție importantă de fotografii ce aparțin celei mai mari competiții internaționale de fotografie Sony World Photography Awards. Vor fi peste 45 de evenimente iar o parte dintre activitățile festivalului Bucharest Photo Week din ultimele zile de festival sunt incluse și în Zilele Muzeului Național al Țăranului Român.

Editia a II-a a Bucharest Photo Week este o urmare a convingerii noastre că un astfel de festival de fotografie trebuie și poate să mijlocească întâlnirea atât de așteptată și benefică dintre artiști din diferite zone ale fotografiei, precum și dintre aceștia și pasionații de frumos, în general. Am arătat ca Bucureștiul poate fi locul unei astfel de întâlniri, că aici, la fel ca în marile orașe ale lumii, fotografia își are locul ei important și bine meritat în viața oamenilor.” a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului Bucharest Photo Week.

Invitații speciali ai ediției sunt: Aaron Draper (S.U.A), Troy Moth (Canada), Rogelio Cuéllar (Mexic), Natalia Ciobanu (Rep. Moldova), Miguel Sanchez și Nuria Teson (Spania), Tamara Robeer (Olanda), Jacek Konieczny (Polonia) și Ivan Bogdan (Ucraina)

CONTACT
/ hello@bucharesphotoweek.ro
/ www.fb.com/BucharestPhotoWeek
/ www.bucharestphotoweek.ro

rogelio cuellar_2

Rogelio Cuellar

troy moth 2

by Troy Moth

troy moth 3

by Troy Moth

troy moth 4

by Troy Moth

troy moth 5

by Troy Moth

aaron draper 1

by Aaron Draper

aaron draper 2

by Aaron Draper

aaron draper 3

by Aaron Draper

aaron draper 4

by Aaron Draper

vizualBPW

 

Oitzarisme.ro will be present here as partner with three interesting events via two amazing and talented girls. Plus a workshop on aesthetics in street photography.

Andreea Tanase with her project/photobook Armenians in Romania

Armenians_0132

Cristina Irian with a lecture on visual anthropology and strange colored things.

Cristina-Irian-Efemeride-2012_01