Bucharest Photo Week

Bucharest Photo Week

Primul festival de fotografie din București se va desfășura în perioada 5-14 septembrie între Bulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff, centrul Bucureștiului devenind astfel un coridor al artei fotografice în care să ne bucurăm prin ateliere de fotografie, expoziții, proiecții și întâlniri, muzică și pasiune pentru frumos.

afis general eveniment

Librăria Bastilia a găzduit marți, 2 septembrie 2014, lansarea oficială a primului festival internațional de fotografie din București: Bucharest Photo Week. Evenimentul este organizat de Grupul Filos în asociere cu Asociația Exposure și Asociația Rost. Partener principal: F64.ro.

O parte dintre activitățile festivalului Bucharest Photo Week fac parte din programul București 555 și, de asemenea, evenimentele din ultimele zile de festival sunt incluse în Zilele Muzeului Național al Țăranului Român.

Timp de o săptămână, Bucharest Photo Week va oferi expoziții, proiecții, ateliere, discuții etc., cu scopul de a prezenta artiști locali și internaționali, de a aduce împreună diferitele școli și entități din domeniu și de a implica publicul larg în explorarea fotografiei contemporane, oferindu-le acces gratuit la aceste activități dedicate fotografiei.

Prima ediție a festivalului va aduce în mijlocul publicului din București invitați speciali din Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia și Republica Moldova și va cuprinde 16 expoziții, 10 ateliere,  10 proiecții de fotografie și film, precum și o serie de concursuri cu premii.

„Ne întâlnim cu fotografia zi de zi în media, în spațiile publice și în arta contemporană. În 2014, sunt înscrise oficial în lume peste 120 de festivaluri de fotografie, din care peste jumătate în Europa și vecinătatea acesteia. Bucureștiul era printre puținele capitale europene care nu aveau un festival de fotografie propriu iar Grupul Filos alături de partenerii săi și-a propus să schimbe acest lucru. Am convingerea că proiectul va fi întâmpinat cu entuziasm de către pasionații de fotografie și iubitorii de frumos, așa că îi așteptăm pe toți la numeroasele evenimente pregătite de noi în cadrul Bucharest Photo Week.” a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului Bucharest Photo Week.

Partenerii evenimentului: F64.ro, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Ambasada Republicii Polone la București, Institutul Polonez București, Librăria Bastilia, Canon, Dannart Gallery, Photosetup, Red Carpet Studio, Asociația Bucureștiul meu drag, City Forest, La Vulturi, WWF, Tymbark, Clubul Țăranului, Epson, MyPoster, Azero, Metrorex, Docuart, Education Point, La Blouse Roumaine, Foto4all, PhotoSharp, Editura Litera, Anzi Soft, Școala de Fotografie Freelancer, Viaduct, Micadu, Galateca, Sinapseria, Plastilina, Acuarela, Blastwave, Oitzarisme, Love Issue, Question Mark, PhotoTeam, Radio România Cultural, Radio România Internațional, ClubulFoto.com, IQads, Zile și Nopți, Photographia, Blogdefotografie, Orașul meu, Observator Cultural, TvCity, 24-FUN, Comunitate Foto, Webcultura.

Mai multe detalii pe www.bucharestphotoweek.ro