Pasi cãtre viatã – mergeti la Street Delivery!

Proiectul Pasi cãtre Viaþã se compune dintr-o serie de evenimente cultural-urbane desfasurate in spatii neconventionale sustinute de studenti la facultatile de arte, arhitectura, design, teatru, sociologie, tineri regizori, muzicieni, poeti, fotografi, oameni lipsiti de secrete si inhibitii care elibereaza lucrurile profunde pe strazile din Bucuresti. Manifestãrile lor artistice vin in intampinarea celor care nu au timp sa treaca prin galeriile de arta, oricare ar viata lor, exprimandu-se in strada, totul pentru copii bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie.

Proiectul este o platforma de sustinere partiala a cheltuielilor necesare achizitionarii aparatelor de investigatii si tratament pentru cancer din sectiile de oncologie pediatrica ale spitalelor din Romania. Acest proiect este si un experiment de imbinare a simtului artistic cu cel civic, doua caracteristici mari ale bucurestenilor.

Acest proiect vrea sã arate oamenilor cã spiritul caritabil este spiritul oraºului, cã un oraº înseamnã o comunitate în care fiecare e atent la ce se întâmplã în jurul sãu. O statuie, o stradã, o piesã de teatru pot fi ignorate de un om grabit, dar nevoile unui copil bolnav niciodata.

Cu proiectul pe acre il derulam la Street Delivery in 12-14 iunie 2009, ne propunem sa ajutam sectia de oncologie pediatrica de la spitalul Marie Curie prin achizitionarea echipamentelor necesare pentru dotarea unei sali sterile post-operatorii, pentru a creste sansele de supravietuire ale copiilor bolnavi de cancer ce sunt operati in acest spital.

pasicatreviata