The Amsterdams – Adolessons

“Primul sarut, prima deceptie, prima tigara fumata pe ascuns, prima bere cu prietenii sau prima melodie care ti-a placut asa de mult incat ti-a schimbat viata – ce iti aminteste cel mai mult de adolescenta? Trupa The Amsterdams te invita sa faci o incursiune in adolescenta lor muzicala, cu ocazia lansarii albumului lor de debut.

Este vorba de un produs independent, ce contine 11 piese compuse in colaborare de membrii trupei (Andrei Hategan – voce, synth; Ovidiu Bejan – chitara, backing vocals; Augustin Nicolae – bass, backing vocals; Andrei Ungureanu – chitara; Vlad Stoica – tobe) cu versuri de Andrei Hategan, plus un bonus track – Chased by the Housevives remix, semnat The Pink Lenins (proiectul lui Mihai Dobre de la Suie Paparude cu Alex Atari).

Albumul are un titlu sugestiv si personal pentru trupa, dar indica si o parte din mesajul pe care publicul il va descoperi ascultand piesele. “Noi suntem inca intr-o adolescenta muzicala, cantam relativ de putin timp, iar albumul spune povestea anilor astia. E ca o lectie pe care trebuie sa o invatam in adolescenta, ca sa ne mearga bine cand ne facem mari… Cine are rabdare sa parcurga art work-ul albumului va descoperi oricum mai multe.” (Andrei Hategan, Revista Sunete, 2009)

Design-ul copertei si booklet-ului Adolessons este semnat de Ghica Popa, graphic artist ce a marcat deja prin stilul sau peisajul urban bucurestean. Autor al expozitiei In My Shoes (sneakers pictati unicat, Carturesti, 2008), a realizat o serie de proiectii animate pe Casa Poporului in cadrul evenimentului Noaptea Alba Bucuresteana si comunicarea pana la nivel de design de vitrina pentru lantul de magazine Boarder’s.

Concertul de lansare a albumului Adolessons va avea loc vineri, 22 mai, in clubul The Silver Church (Calea Plevnei, nr. 61), incepand cu ora 20.30, cu participarea mai multor invitati surpriza. Pretul unui bilet, pus in vanzare in seara evenimentului, la intrarea in club, va fi 25 RON si va include un exemplar din albumul Adolessons.”

i shot them here, you listen them here and you see them here, chased by… you know…