cum scãpam de ei

intr’o zi din cursul saptamanii m’a dus cu Fane in noul parc inaugurat cu trambitze aproape de statia de metrou Pantelimon. erau doi copilasi la vreo 16-17 ani care ne’au chemat la dansii sa ne controleze de bani si bunuri in schimbul lasarii in pace si fara alergari, vanatai sau na… alte scheme lucioase.
Fane avea la el un pachet de tigari cu bricheta cu tot iar eu aveam cinci mii de lei si un briceag primit cadou de la maica’mea. unu’ tare bun, elvetian, imi scapa marca.
in conditiile de mai sus, pentru scapare trebuia sa dam tot. am dat pachetul de tigari, banii iar cand am ajuns la briceag… l’au luat baietii, l’au intors pe toate partile si’au zis ca e bun si ca’l iau si pe ala.
eu am inceput sa plang nitel, sa ma smiorcai, sa’mi arat partea artistica si sa le spun ca e mostenire de familie si ca’i rog frumos sa nu mi’o ia ca… of… o sa fie tare greu.
dupa un schimb dragutz, milos, sensibil de priviri… s’au gandit ca’i mai bine sa nu se complice.

alta metoda.
mergeam la jocuri mecanice. jucam Double Dragon, eram in mare forma. vine unu’ mai mare la vreo 18 ani sa se bage peste mine… “da’te ba sa joc!” eu l’am lasat, ce dracu era sa fac… dar ma ofticam ca prostu’mi pierdea puncte si muream usor… si chiar era ultima fisa. De obocei imi luam mai multe dar in sala veneam doar cu una pe care o aruncam repede in Double Dragon, joc mai rar jucat de tampitii astia care numai Street Fighter visau – celelalte monezi le lasam afara, la un copac sub pietre. revenind. asta tot bou era si mai aveam putina viata… am vrut sa ma bag peste el sa joc, SA JOC PENTRU CA MOR!!! SI NU MAI AM BANI! si’am devenit isteric… asta mi’a atins putin, din greseala, barbia… eu si mai tare si mai isteric (cu o idee geniala in cap, in gura) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAU!!! DOARE!!! am mimat o excelenta durere de masea si i’am explicat ca fac tratament, i’am aratat si dintii care erau nitel cariati, si dintele stramb care nu m’a facut de râs si statea la locul lui… stramb… si probabil imi mirosea nitel si gura.
eram parfum cum s’ar zice. m’a lasat, m’a compatimit si chiar mi’a luat apararea fata de altii care vroiau sa se bage la joc.

alta.
aici eram mai mic. merg pe strada cu un prieten si deodata in fata apare unu mic si negru care’i cere bani. in spatele lui erau doi mai maricei si mai albi care il asteptam cu prada… eu ma uit in spate, in multime… “HAI TATA MAI REPEDE!” si asta mic si negru, nedumerit si putin speriat, se retrage si ma lasa sa plec. dupa coltz, am luat’o la fuga.

tot fuga m’a salvat de la un meci de fotbal cu tigani. astia vroiau sa’mi fure mingea de 35. eu tineam la ea ca nu era a mea. eram la Lebada, la padure/balta. era in cursul saptamanii si astia jefuiesc orice strain care calca prin padure. eu nu mai stiu ce dracu cautam acolo… a… baie… mergeam la baie cu astia din bloc care atunci erau doar unu, tot Fane.
“Ba? da mingea!”
i’am dat’o. s’au jucat vreo 4… au aruncat’o si’n apa, in larg… eu m’am dus pe langa ei sa ma bag in seama si sa cer si eu pase. norocu’ meu e c’am primit… da’ cam lunga, in padure…
m’am dus incet spre ea dar cum am facut 10 metri de ei am luat’o la fuga cu Fane cu tot… am luat mingea din mers si pfff… viteza mai mare ca aia rar vezi. tiganii nici nu cred ca s’au mai sinchisit sa fuga dar noi in niciun caz nu ne’am mai uitat in spate vreo doi kilometri sa vedem ce hotarasera.

mai e una.
ma intalnesc cu Cristi Nicolae. (lu’ asta nici Cristi si nici Nicolae nu’i pot zice… nush de ce… e ca si cum mi’ar zice mie cineva Constantin Nimigean tot timpu’). imi cere bani, logic. “N’am”. aveam…
da sa ma controleze si observ ca are tricou cu Steaua “Stelist ma? ce tare… bai nu stiam… credeam ca esti cu Dinamo… pana mea… ”
“Esti nebun? cum ma cu Dinamo… p**a mea… p**a mea… p**a mea… (nu mai tin minte dialogul exact dar e pe’aproape)”
si astfel am inceput sa convesam si despre tzoale, femei si curve… incat nu ne’au mai trebuit pipaieli reciproce… bine… lui nu i’a mai trebuit sa ma pipaie de bani ca si’a dat seama ca’s de treaba si ca na… pot fi FRATE cu el.
si tot p’asta l’am ajutat intr’a sasea sa treaca la mate. a luat 6 pe barba mea “Frate… daca se mai ia cineva de tine in cartier de’acum incolo… vii la mine! Ii calc pe toti in picioare”. A doua zi l’am salutat (ce fraier) dar el nu m’a mai bagat in seama.

lu altu’ i’am dat colectia mea de surprize Turbo (except no 149 – chiar mi’am cerut scuze ca nu’i completa) pentru ca taica’miu s’a luat de el ca statea in usa scarii si incurca un carat de mobila iar asta micu, tot tzigan era, m’a amenintat ca vine cu tacsu’ care tocmai iesise din inchisoare caci omorâse un om in cartier, “din greseala”, dandu’l cu capul de bordura. mi s’a facut frica si’am acceptat targu.