Vedere de la ghenã

Au fost vreo sase saptamani in care stateam cu orele in ghena la 5 si beam, povesteam si râdeam. Suna haios stiu, dar noi avem o ghena mai speciala. E practic un balcon de vreo 3×2 in care toboganul de gunoi ocupa foarte putin iar in restul spatiului incap 5 oameni lejer. Pe scaune aduse de acasa si binoclu de la tata lu’ Alex. Ne clateam ochii cu moldovence autentice.
Erau trei si locuiau cu chirie in blocul 34 de vis’a’vis de partea noastra cu ghena, la etajul 4. In fiecare seara ne aeriseam vederea cu cele trei gratii, blonda, bruneta si roscata… pentru toate gusturile, ce mai! Tipele erau prostituate de lux, sau cel putin asa credeam noi caci le stiam programul foarte bine. Plecau pe la 3-4 in oras, asteptate de o masina de lux care era de obicei un BMW sau unul din doua Audi’uri 80 (unu alb si unul rosu) care erau foarte la moda pe vremea ceea. Se intorceau pe la 7 pe rand, cu taxiul pana in fata blocului nostru si’o luau pe jos pana in spate, la blocul 34.
Cum ajungeau acasa se dezbracau iar noi deja eram la a doua punga de floricele. Mergeau la dus, timp in care aveam si noi o pauza si barfeam de Varveri, Petruta sau Nicu. Dupa dus apareau in prosop si se plimbau prin casa facandu’si fel de fel de chestii femeiesti neinteresante. Punctul culminant se petrecea peste inca o ora doua si tinea foarte putin. Trebuia sa fim foarte atenti caci exista momentul in care, pe la un optjumate-noua, isi puneau pijamalutzele!!! cel putin asa am auzit de la Andrei. Eu n’am prins niciodata acest moment si inca mai simt ca traiesc in mare regret. Doar Andrei cu Alex au vazut’o pe roscata facând asta si la blonda ajunsesera la un moment dat cu o secunda mai tarziu. Damn! Problema mea era ca tot timpul cat eram acolo nu faceau nimic iar astia doi ma injurau ca cica din cauza mea. :(
Eu eram fanul celei roscate cu care am reusit sa respir acelasi aer de pe un metru patrat la coada la ziare. Am prins’o cerand cu accent moldovenesc Libertatea si atunci m’am gandit io c’ar fi toate moldovence, lucru confirmat si de Paul, vecin cu ele pe aceeasi coloana, la etajul 6.
Andrei si Alex le’au si trimis un biletel in care au scris ceva semi-obscen, sunt convins. Chiar trebuie sa ii intreb sa’mi aduc aminte faza. Ce tin minte eu este ca au pus biletelul la usa, au ciocnit si’au fugit iar peste trei zile nu le’am mai vazut. Fugisera. Sper sa fi fost o coincidenta c’au plecat la putin timp dupa operatiunea biletelul si ca n’au scris baietii vreun mesaj de amenintare ceva… desi tin minte c’au fost tentati.