Exhibition: FOTOPOETICA ÎN STRADĂ

Exhibition: FOTOPOETICA ÎN STRADĂ

(RO only) “Expoziția FOTOPOETICA ÎN STRADĂ reunește 60 de lucrări realizate de tot atâția absolvenți ai Școlii de Fotografie FOTOPOETICA din București. Sunt prezente șapte generații de fotopoeți, fiecare cu propria viziune, cu propria cale de a găsi expresii, atmosfere și geometrii ascunse.

Fotografiile vor fi expuse în serii de câte 20, la un interval de o săptămână, în perioada 31 iulie – 21 august 2015, în fața Palatului Regal din București. Cele trei vernisaje vor avea loc pe 31 iulie, 8 august și 15 august, la ora 19.

Școala de Fotografie FOTOPOETICA, condusă de Francisc Mraz și Gyuri Ilinca, explorează, timp de 30 de săptămâni, mijloacele prin care fotograful poate evita epicul, convenționalul și redarea lipsită de interpretare a realității. FOTOPOETICA este un instrumentar coerent de expresii fotografice. Cursul beneficiază și de o programă complexă de tehnică fotografică, concepută ca sprijin elegant al principiilor fotopoetice. În fiecare an, cursul include trei ateliere fotografice desfășurate în diverse zone din țară.

De-a lungul celor 8 ani de existență ai școlii, au fost vernisate mai bine de 50 de expoziții. Această nouă reuniune a absolvenților este o probă a funcționării ca grup și după terminarea școlii.”

Gabriel Kovats

Gabriel Kovats

Razvan Mosneag

Razvan Mosneag

Iris Tusa

Iris Tusa

Dragos-Radu Dumitrescu

Dragos-Radu Dumitrescu

Tudor Stanica

Tudor Stanica

Dana Borcea

Dana Borcea