“Argentik II” – Un eveniment de fotografie de strada pe film

“Argentik II” – Un eveniment de fotografie de strada pe film

Oitzarisme, Allkimik, Foma MuresCentrul Ceh şi Photo Romania Festival vă invită la “Argentik – ediţia II” – un eveniment de fotografie de stradă pe film. 

1. Pentru a participa la “Argentik II” trebuie să trimiteţi până duminică, 5 aprilie, ora 21:00:
un email către oitzarisme@gmail.com, cu titlul “Participare la Argentik II” în care să vă exprimaţi dorinţa de a participa
un link cu siteul/portofoliul dumneavoastră de fotografie de stradă pe film. Participanţii vor fi aleşi pe baza fotografiilor ataşate/linkului de portofoliu în funcţie de cât de bine considerăm că se vor încadra în tema generală – fotografia de stradă.
nume, prenume, număr de telefon şi adresă de contact
Anunţarea participanţilor selectaţi: luni, 6 aprilie, pe Oitzarisme.ro

Participanti:

01. Paul Musescu
02. Ionut Radulescu
03. Oliver Merce
04. Andrei Gindac
05. Andrei Szabo
06. Andrea Wolfer
07. Sergiu Dobos
08. Emi Cercel
09. Laszlo-Tibor Olah
10. Andrei Lumpan
11. Marius Caraliu
12. Victor Dia
13. George Marian Predut
14. Adrian Mitu
15. Mihai Olaru
16. Dafina Jeaca
17. Florin Ghebosu
18. Dragos Radu Dumitrescu
19. Vali Barbulescu
20. Vlad Florut

2. Fiecare dintre fotografii selectaţi va primi un film Foma 100 pe care va trebui să îl ridice personal de la Allkimik (pentru Bucureşti) sau îl va primi prin curier (pentru restul ţării) (costul de trimitere a filmului va fi suportat de organizatori, costul de returnare a filmului va fi suportat de către participant). Perioada de ridicare a filmelor/primirii prin curier: 6 aprilie – 10 aprilie, ora 20:00. 

Inspiratia care a dat nastere evenimentului de fotografie pe film “Argentik” a fost un eveniment organizat de Centrul Ceh si numit “Cuvinte pe pelicula”. Acum avem din nou placerea sa ii avem parteneri si impreuna sa va oferim ca inspiratie pentru cadrele voastre fotografiile de strada ale lui Josef Koudelka.

3. Fotograful va avea la dispoziţie o perioada determinată de timp pentru a putea expune filmul – de la primirea acestuia până la data predării lui. După expunerea filmului, acesta va trebui să ajungă nedevelopat înapoi la Allkimik. Data limită: 24 aprilie, ora 20:00. Filmele se pot preda personal la Allkimik, respectiv dacă se trimit prin curier din restul ţării, trebuie luată în considerare perioada de curierat.

4. Filmele vor fi developate şi scanate de către Allkimik în perioada 25 aprilie – 1 mai.

5. Perioada 1 mai – 8 mai: Juriul va alege două fotografii ale fiecărui participant selectat (vor fi selectaţi 20 de participanţi) pentru a fi tipărite analog şi pentru a face parte din expoziţia “Argentik II”, care va avea loc în cadrul Photo Romania Festival (15-24 mai, Cluj-Napoca).

Juriul îşi rezervă dreptul de a selecta oricare/niciuna din fotografiile realizate. O selecţie din fotografiile fiecărui participant va fi publicată pe Oitzarisme.ro sub forma unui feature. (vezi participantii editiei anterioare)
Juriul – Sebastian Vaida – Photo Romania Festival, Ştefan Dinu – Allkimik, Cristian Bassa – editor Oitzarisme – va alege trei câştigători pe baza întregului film şi a cadrelor expuse. Câştigătorii vor fi anunţaţi public, premiaţi, iar fotografiile lor vor putea fi văzute în premieră la Photo Romania Festival 2015.

Premiile:

Toti participantii:
– fotografiile tiparite analog, filmul FOMA developat si scanat – oferit de Foma Mures si Allkimik
– cartea Josef Koudelka – Invazie Praga 68 – oferit de Centrul Ceh

Locul 3:
– portret ambrotip mic + film alb/negru cu developare si scanare inclusa – oferit de Allkimik
– voucher 100 lei folosibil la orice workshop organizat de Asociatia Photo Romania pe parcursul anului 2015, inclusiv la Photo Romania Festival – oferit de Asociatia Photo Romania

Locul 2:
– portret ambrotip mediu + film alb/negru cu developare, scanare si marire pe hartie 10/15cm integral – oferit de Allkimik
– voucher 150 lei folosibil la orice workshop organizat de Asociatia Photo Romania pe parcursul anului 2015, inclusiv la Photo Romania Festival – oferit de Asociatia Photo Romania

Locul 1:
– portret ambrotip mare + film alb/negru cu developare, scanare si marire pe hartie 10/15cm integral + 2 mariri 30/40 – oferit de Allkimik
– voucher 250 lei folosibil la orice workshop organizat de Asociatia Photo Romania pe parcursul anului 2015, inclusiv la Photo Romania Festival – oferit de Asociatia Photo Romania

Update 19.05.2015:
Locul 3: Dafina Jeaca
Locul 2: Oliver Merce
Locul 1: Dragos Radu Dumitrescu

Cadrele vor fi publicate (atât online, cât şi în expoziţie) fără niciun fel de editare sau intervenţie post procesare. Filmul expus/developat şi fişierele scanate vor fi înmânate fotografului (unde e cazul trimiterii prin curier a filmelor şi fotografiilor tipărite, costurile sunt suportate de participant). Acesta are drepturi depline asupra lor. Organizatorii vor folosi fotografiile lor doar în scopuri non-comerciale şi de promovare a evenimentului şi/sau a fotografului. Nu vor exista pretenţii materiale sau de orice alta natură din partea niciunei părţi implicate. Odată cu ridicarea filmului şi semnarea de primire, fotograful ia la cunoştinţă că este de acord cu termenii menţionaţi şi în forma scrisă pe care acesta o va primi. Orice abatere de la regulament implică întreruperea unilaterală a participării la evenimentul descris.

Vă mulţumim!

Echipa Oitzarisme, Allkimik, Foma Mures, Centrul Ceh şi Photo Romania Festival

OitzarismeAllkimik-Concurs-Web