Despre primul meu SLR

Mi-am luat primul si ultimul aparat foto digital in 2006, un Canon 350D (Rebel XT) adus din SUA. Pana sa descopar si sa invat modurile manuale, am tot pozat pe automat si in fiecare seara cand ajungeam acasa descarcam sute de cadre pe care prietenii mei abia asteptau sa le vada. Pozam mult, orice, oricand, ziua, noaptea, cu blitz sau fara, toate cadrele erau minunate caci erau facute de mine prietenilor mei in contexte diferite de socializare si, mai mult ca sigur, privind obiectiv imaginile pareau simple poze facute de un amator cu o camera digitala foarte buna.

Cu timpul am descoperit si modul manual impreuna cu cei trei parametri de baza: ISO, diafragma (A) si timpul de expunere (F).

De ISO imi placea cel mai mult, incercam sa il tin cat mai jos (ISO 100) pentru ca imaginile sa nu imi iasa cu zgomot. Tot timpul cand mergeam la mare, pana nu se facea ora 18, nu urcam ISO-ul.

Cu diafragma ma jucam cel mai mult cand faceam portrete si pe la concerte. Mi-am luat la un moment dat un obiectiv Canon cu diafragma 1.8 si eram tare mandru ca la concerte ieseau imaginile clare si luminoase, desi trebuia sa ma misc destul de des prin public caci obiectivul era fix (50 mm) iar portretele ieseau cu un fundal in care totul era blurat si ieseau foarte bine in evidenta subiectele.

Cu timpul de expunere m-am jucat mai ales dupa ce am primit un trepied de ziua mea. Incepusem sa fotografiez cladiri cu expunere lunga, oameni in miscare sau caini care se joaca.

Dupa ce am invatat cum e cu acesti parametri, m-am apucat serios de blog, de www.oitzarisme.ro, si am lasat deoparte aparatul foto fiind interesat mai mult de fotografiile altora.

Recent am fost invitat sa iau parte la un curs al Academiei Canon si a inceput sa imi placa iar sa fac fotografii. Academia Canon te invita intr-o aventura EOS la unde vei putea invata notiunile de baza ale tehnicii fotografice digitale si te vei familiariza cu tehnologia Canon. Partea faina e ca daca ai achizitionat un echipament sau accesoriu Canon DSLR incepand cu data de 1 iulie 2012, costul de participare la un curs al Academiei Canon este de 50 RON. Daca nu ai achizitionat inca un echipament sau accesoriu Canon DSLR, poti participa la un curs al Academiei Canon platind pretul intreg, de 300 RON. Mai multe detalii puteti gasi pe www.scoala-de-fotografie.ro/academiacanon.

Va recomand acest curs care m-a facut sa imi doresc un nou aparat foto, sa imi repet si sa exersez lectiile invatate acum ceva timp.