Violeta Neam?u – Copiii Africani

Copiii africanilor este o expozitie realizata de Violeta Neamtu care a facut majoritatea fotografiilor în satul Tilembeya, situat în partea centrala a statului Mali, unde a locuit în perioada octombrie 2010 – iulie 2011. Toate fotografiile pot fi admirate la Sala Oaspeti a Muzeului National al Taranului Român pâna pe 13 iulie.

 

Neamtu1

 

Familia care a avut grija de mine s-a purtat ireprosabil. Seful familiei, de care am ramas foarte legata afectiv, s-a preocupat tot timpul de bunastarea mea, de hrana mea si de integrarea mea în sat. În ultima zi însa, atitudinea lui s-a schimbat radical. A început sa îmi porunceasca, sa se poarte cu mine ca si cum as fi fost o servitoare, iar el stapânul meu cu drepturi de print. Dupa primul moment de enervare, mi-am dat seama ca, de fapt, asa se purta el în mod frecvent cu fiicele sale. Desi pare ciudat, în acea ultima zi, gazda mea n-a facut decât sa îmi arate ca, în inima lui, am capatat acelasi statut si aceeasi importanta pe care o aveau fiicele sale. Am vrut sa spun o poveste despre ei din dorinta de a arata ca viata copiilor africani este frumoasa, lipsita de griji si vesela. Unele generalizari sunt fortate, iar aceasta poveste nu este adevarata pentru toti copiii africani sau malieni, dar este o poveste vie, pe care multi africani o traiesc zi de zi. Si nu în ultimul rând este povestea mea despre ei.

Violeta Neamtu

Neamtu2

 

 

Neamtu3

 

 

Neamtu4

 

 

Neamtu5

 

 

Neamtu6

 


Copiii africanilor face parte din proiectul Doua expozitii despre Africa de la Muzeul National al Taranului Român, Sala Oaspeti. Cele doua expozi?ii pot fi vizitate pâna pe 13 iulie.

afisafrica