Stelutele de mare – Ana Maria

steluteledemare.fotografiidefamilie.ro – un proiect de Bogdan Dinca si Isabela, sustinut de Hotnews si Q magazine.
Text si fotografii realizate de Alexandra Dincã.

Nu te doare de la curent, te doare de la cancer

“Dureri de spate. Doar de asta se plangea Ana in urma cu un an. Era eleva la un liceu bun din Tulcea si se pregatea de balul bobocilor.
A fost la doctor iar acesta i-a recomandat fizioterapie si kinetoterapie. I-a spus ca a stat in curent si sa fie mai atenta pe viitor. Al doilea medic la care a mers a banuit care ar putea fi cauza durerilor si in scurt timp, Ana a ajuns la endocrinologie. Aici i s-a pus diagnosticul: osteosarcom. Intr-adevar, durerea de spate nu era de la curent. Era cancer.”

“Evolutia bolii a fost foarte rapida si in scurt timp, bratul stang al Anei a paralizat. A fost operata de 3 ori si a facut 8 cure de citostatice. Din nefericire, medicamentele nu o mai pot ajuta, tratamentul chimio a fost intrerupt, iar medicii au trimis-o acasa spunandu-i ca au facut tot ce au putut. Acum nu mai ia decat medicamente pentru a-i ameliora durerea.”

Tot ce vreau e sa se termine odata si sa ma intorc la scoala.

“Familia a ?nceput sa caute clinici ?n strainatate si Ana a fost acceptata la o clinica din Italia. Operatia costa 30.000 de euro. Tatal a plecat in Italia sa munceasca iar mama a fost nevoita sa renunte la servici ca sa poata avea grija de Ana si de fratele ei mai mic.”

“Au incercat cu formularul E112, dar medicul care a operat-o a refuzat sa semneze, motivand ca fata nu va face fata interventiei. Asa ca acum incearca cu toate fortele sa faca rost de acesti bani.”

Daca vreti si puteti sa o ajutati pe Ana Maria:
BCR, Sucursala Bagdasar Bucuresti
RON: RO 42 RNCB 0521 0433 8552 0001
EURO: RO 15 RNCB 0521 0433 8552 0002
Cod SWIFT: RNCBROBU
Titular: Carbunaru Elena (mama Anei)
Contact: 0748 157 234