Oigãn – sex with onions

www.myspace.com/oigankumm
Oigãn (Eugen Nuþescu), chitaristul trupei Kumm, îºi va lansa primul album solo, sex with onions pe data de 6 martie 2009, in clubul The Silver Church. Tradiþia face ca orice lansare de album sã fie însoþitã de un concert. Concert care, de data asta, va fi cu adevãrat special: un album de autor este re-creat live. Pe albumul sex with onions, Oigãn a “fãcut” aproape totul (voci, chitãri – electricã, acusticã, bass, keyboards, acordeon, percuþie, programming). La înregistrãri au participat Forrest (ZOB) – tobe, Tavi Scurtu (BAU, iordache) – tobe, Marius Moise (The MOOod) – voce ºi doi colegi din Kumm, Mihai Iordache – saxofon ºi Csergo Dominic – vibrafon.

La concertul de lansare, Oigãn va cânta alãturi de trei muzicieni/prieteni: Alexei Þurcan aka Alioºa (ex-Travka, Discoballs, Axellrey, Lemon) – chitarã, keyboards, Andrei Filip (Timpuri Noi, L’Orchestre de Roche, The Mono Jacks, RedRum) – bass si Forrest la tobe. ºi evident, câþiva invitaþi de pe album, Marius de la The MOOod ºi Iordache ºi Domi de la Kumm.

oigan

Oigãn este un artist exuberant ºi prolific.
În anii ’90 studia jazz la Conservatorul din Cluj. A înfiinþat formaþia Talitha Qumi, cunoscutã fanilor de rock progresiv, care preþuiesc ºi în prezent albumul ‘Despre cuvinte‘. În 1997, împreunã cu Kovacs Andras, punele bazele Kumm, una dintre cele mai interesante, mai respectate ºi mai stabile trupe din muzica alternativã autohtonã. În peste zece ani de Kumm, apar patru albume, un box-set aniversar, videoclipuri, turnee naþionale ºi europene, participãri notabile la festivaluri, un segment de fani veºnic împrospãtat. Oigãn cântã ºi în grupul de funk-jazz iordache al saxofonistului Mihai Iordache, ia parte cu poftã la jam session-uri alãturi de bluesman-ul Vali Rãcilã sau de mai tinerii prieteni din trupele indie.
În prezent, alãturi de colegii din Kumm, lucreazã la noul album care va apãrea în toamna lui 2009.