printre sursele …

…de facut rost de bani cand trebuia, deci TREBUIA, sa ne cumparam gume Turbo pentru intregirea colectiei, erau inmormantarile la Marcutza unde cortegiile funerare cu masini claxonande veneau cam la fiecare saptamana… si mult mai des dupa Paste sau Craciun cand na… se mananca mult, se moare des.

Cum auzeam claxoanele ne imprastiam pe strada in intampinarea mortului, faceam doua-trei cruci in timpul slujbei si apoi bagam actiune, fuga dupa banutzii care zburdau prin aer. Putine monede apucau sa ajunga pe asfalt si cu cat era mortul mai bogat, cu atat mai multa bogatie prin aer, cu atat mai multe sanse de castig si de molfait guma. Cortegiul pornea mai departe pe stradutza iar noi, multumiti si fericiti, bagam viteza spre taraba lu’ Lucian cu prada pentru noi surprize, noi tactici de a face schimb cu ele in cazul dublurilor.

Asta era un alt motiv pentru care tiganii din spate nu prea ne suportau. Nu erau pe faza, atenti la claxoane, ca sa ajunga la timp pentru aruncarea banilor de pomana… ajungeau prea tarziu cand noi deja molfaiam cate trei gume de fiecare numa’ sa nu ne ceara si ei…