trebuie sa recunosc…

…faptul ca n’am mers la mare pana la absolvirea liceului unde cu totii am urcat in autocare in directia… Olimp, intr’un hotel comunist. Cum am intrat in apa, ca tampitu, am inotat pana la geamandura si’napoi, iar la iesirea din apa, rosu ca un rac ce sunt, am picat lat, lesinat, caput, adio… nimi (asa’mi spuneau).
Le’am explicat ca nu e cazul sa intre in panica, se pare ca am alergie la apa de mare si ca ma voi trezi imediat dupa douazeci de palme si doi pumni de apa rece pe fatza. (vezi episodul lesinuri).
Fazele penibile abia acum urmau:
– am fost carat in brate (in pozitia lesinatului) de un coleg de’al meu pana in holul hotelului;
– in timp ce eram carat, constient fiind totusi, nu vedeam nimic desi simteam ca am ochii deschisi si astia credeam ca visez DAR ERAM CONSTIENT;
– in holul hotelului erau popularii liceului care se uitau milostivi la mine; de aici incolo s’a dus dracu’ toata demnitatea… mai ales ca nu puteam nici afisa o fatza serioasa de genu’ “Eh… am cazut putin, sunt bine, let’s roll”; eram mai degraba “Eh… am lesinat, mi’e somn, vreau la mama!”;
– m’au dus la spital cei doi colegi Florin si Razvan unde m’au bagat la calciu intravenos si… ciocolata; i’am tinut si p’astia vreo doua ore’n Neptun departe de gagicareala si piscinareala de la hotel;
– inapoi la hotel aflu ca si profu’ de istorie lesinase dupa ce’a cazut in piscina… se pare ca si el avea probleme. deah… doua slabaturi in doua camere alaturate si in acelasi balcon comun la un moment dat. ne’am si speriat unul de altul “Am auzit ca si dumneavoastra ati…” “Mda… am auzit ca si tu” “Eh…” – si’a intrat resemnati inauntru.
De aici urmeaza distractia: colegii nu ma mai lasau sa beau “Pai d’aia lesini” … iar colegele nu se mai uitau la mine decat din compasiune. Si nici macar nu era compasiune de genul “vai saracu’ de el… ia sa’l iau la mine’n camera sa am grija de el”.
O singura fata a fost foarte atenta si chiar mi’e drag s’o revad… Nicoleta Nagy o cheama si’am fost cu ea si in generala. Mica, blonda si unguroaica. Mi’a facut un masaj in par pe holul de la etajul 7 din hotel. Eram intins pe fata cu degetele sub barbie… ea’n carca mea imi enerva parul in cel mai relaxant mod. Eu ii povesteam cum e lumea de la picioarele ei.
Cred ca de atunci imi place…