jucam monopoly…

…cam in fiecare seara la mine la 7, pe hol. cu paturica, punga de semintze si prajituri facute de mama. beam suc si cuceream lumea.

intr’o seara ne’a oferit doamna Rodica de la 6 un castron sanatos de floricele pentru a avea mai mult spor la construit case (alea de la portocaliu si rosu erau cele mai tari). eram cu alex si andrei din cate tin minte iar la un moment dat, aproape de storsu’ castronelului, apare si sor’mea. era destul de dezamagita ca nu mai erau floricele, ci doar boabe negre sau cojitze d’alea de le descopera doar dentistul peste cateva luni bune. ne’am gandit sa’i facem o mica farsa.
i’am spus ca floricelele’s de la doamna Luminita de la 7, mama lu’ Costin si’a Roxanei, care are usa la un metru de tabla de monopoly si ca ne’a spus sa batem la dansa, sa dam castronu’ si sa mai cerem. :D
sor’mea la 11 noaptea se conformeaza si bate la usa. noi ne’am schimbat culorile fetelor… nu stiam daca sa radem sau sa fugim… nu aveam timp pentru ambele.
raspunde domnul Sforaru:
sor-mea intinzand castronul cu chestii mici arse si coji de boabe de porumb tari si ascutzite
“…”
dnul Sforaru:
“multumim Cristina dar noi tocmai ce ne’am spalat pe dinti, multumim.”
sor-mea in nedumerire retrage putin castronul si’si schimba culoarea:
“…”
“noapte buna!” spune domnul Sforaru si inchide usa.
pe noi ne’a asteptat cam o jumate de ora de râs isteric si innecacios iar sor’mea a stat rosie de rusine vreo trei zile.

mai tarziu am aflat de la Costin:
“cine era?”
“pai cristina… a vrut sa ne serveasca cu niste floricele. erau toate arse si numai coji. le’am spus ca ne’am spalat pe dinti”

asa ca spalati’va pe dinti ca merita!